Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ταξίδι στην ψυχή του ποιητή

Ένα εξάχρονο αγόρι ζει, σε απόμερη ορεινή περιοχή της Ανατολίας, με τους γονείς του.
Παρατηρεί, με διεσταλμένες κόρες, αμίλητο, όλα όσα συμβαίνουν γύρω του.
Στο σχολείο, θεατής των μαθημάτων, δυσκολεύεται να εκφραστεί όπως οι υπόλοιποι συμμαθητές του. Στο σπίτι, παρατηρητής των δρώμενων, μιλά ψιθυριστά. Στη φύση μοιάζει να βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον. Στη μαγική παρθένα γη. Ακολουθεί τον μελισσοκόμο πατέρα του στη διαδικασία συλλογής μελιού.
Οι φυσικοί ήχοι συνθέτουν τη μουσική του· οι σκιές των δένδρων, οι κυματισμοί του νερού και της χλόης δημιουργούν τους πίνακές του· το όνειρο και η φαντασία του πλέκουν το παραμύθι του. Το αγόρι είναι «προσβλημένο» από την αρρώστια της ποιητικής σκέψης.
Ο Τούρκος σκηνοθέτης Σεμίχ Καπλάνογλου σκηνοθέτησε μια ταινία λυρικής πνοής, και μέσα από τα μάτια του μικρού Γιουσούφ μάς βυθίζει με το έργο του σε ένα ολόγλυκο όνειρο, που στάζει μέλι.
Μέλι
αποκαλεί και την ταινία του ο σκηνοθέτης και μας αποδεικνύει ότι ένα έργο τέχνης μπορεί να είναι η κυψέλη της ψυχής του δημιουργού.

3 σχόλια:

 1. ένα έργο τέχνης μπορεί να είναι η κυψέλη της ψυχής του δημιουργού ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστώ πολύ, Σκρουτζάκο μου. Ναι, πράγματι, είναι πολύ όμορφη ταινία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Set out on a literary voyage as you dive inside the poet's soul. Investigate the complexities of emotion, word cadence, and the stunning landscapes produced by poetry. Join us on a voyage of contemplation and discovery as we explore the human experience through the art of poetry. Thank you for sharing your knowledge! Keep up the good job! Continue to spread the word. Please take a peek at my website.
  litigio de divorcio de nueva jersey

  ΑπάντησηΔιαγραφή